Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gaziemir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede ekmek üretimi ve satışı yapan fırınları titizlikle denetleyerek hijyen, üretim koşulları ve ürün gramajını incelemeye devam ediyor.

İzmir'de 4 Ocak'ta nöbetçi eczaneler hangileri? İzmir'de 4 Ocak'ta nöbetçi eczaneler hangileri?

Hijyen ve kalite kontrolü

Gaziemir Belediyesi ile Gaziemir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sağlıklı ve mevzuata uygun üretimin sağlanması amacıyla ilçedeki fırınları sıkı bir denetim altına aldı. Ekipler, fırınların üretim alanlarını, kullanılan ekipmanları ve hijyen standartlarını gözden geçiriyor. Özellikle çalışanların eldiven, bone ve kolluk kullanımı gibi hijyen önlemlerine riayet etmeleri konusunda titiz bir yaklaşım sergileyen ekipler, eksiklikler konusunda işletmelere uyarılarda bulundu.

Gaziemir’de Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim1

Ürünlerin gramajı ve sağlıklı üretim ortamı

Denetimlerde, üretilen ekmeklerin gramajı dikkatle kontrol edilerek, eksik gramajlı ürünlere karşı işletmelere tutanak tutuldu. Üretim alanlarında gözlemlenen eksiklikler için ise işletmelere belirli süreler tanınarak bu eksikliklerin giderilmesi istendi. Zabıta ve İlçe Tarım ekipleri, temizliğe önem verilmesi ve hijyen kurallarına eksiksiz uyulması gerektiğine dair işletme sahiplerine önemli uyarılarda bulundu.

Denetimler tüm ilçede sürdürülecek

Ekipler, fırın sahiplerine ve çalışanlarına, ekmeklerin müşteriler tarafından elle temas edilmemesi gerektiğini hatırlatarak, ekmeklerin daha güvenli şekilde sunulması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, ekmeklerin korunaklı alanlarda muhafaza edilmesine dikkat çekildi.

Gaziemir Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını koruma amacıyla yürüttükleri bu denetimleri diğer gıda üretim noktalarında da aralıksız sürdürecek. Belediye yetkilileri, hijyen ve sağlıklı gıda koşullarına riayet etmeyen işletmelere yönelik cezai işlemlerin uygulanabileceğini de ifade etti.

Muhabir: Durmuş ÖZKE