SPOR

Galatasaray'dan transfer hamlesi: Gabriel Sara'yı 5 yıllığına kaptı!

Galatasaray, Norwich City'den Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara’yı transfer ettiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüp, bu transfer için 18 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

Abone Ol

Bonservis bedeli ve ödeme planı

Galatasaray, Gabriel Sara'nın transferi için Norwich City'ye toplam 18 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bu bedel, 3 sezon boyunca 9 eşit taksitte gerçekleştirilecek.

Yıllık ücret detayları

Gabriel Sara ile 2024-2025 sezonundan itibaren başlayacak şekilde 5 yıllık anlaşma sağlandı. Brezilyalı oyuncuya her sezon için net 2 milyon 750 bin Euro maaş ödenecek.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Profesyonel futbolcu Gabriel Davi Gomes Sara ve kulübü Norwich City Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.750.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Galatasaray, bu transferle orta sahadaki dinamik yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.