Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, eşi Mesude Özbek, Fatih Terim, eşi Fulya Terim ve kızı Buse Terim'in yanı sıra, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri ve eşleri katıldı. Etkinlikte, sarı-kırmızılı kulübün efsanevi teknik direktörü Fatih Terim'in Galatasaray'a kattığı değerler ve başarılar anıldı.

50 yıl önceki imza belgesi hediye edildi

Başkan Dursun Özbek, günün anısına Fatih Terim'e 50 yıl önce kulüp yönetim kurulunda alınan transfer kararının belgesini hediye etti. Bu anlamlı hediye, Terim'in Galatasaray'daki ilk imzasının yarım asırlık hatırasını canlandırdı.

Fatih Terim'in Galatasaray kariyeri

Fatih Terim, futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktör olarak da Galatasaray'a büyük başarılar kazandırdı. UEFA Kupası, Süper Kupa, birçok Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa zaferlerine imza atan Terim, sarı-kırmızılı kulübün tarihinde unutulmaz bir yere sahip. Etkinlikte, Terim'in Galatasaray'daki 50 yıllık serüveni, katılımcılar tarafından takdirle anıldı.

Terim ailesinin mutluluğu

Etkinlikte duygusal anlar yaşayan Fatih Terim ve ailesi, Galatasaray camiasının kendilerine gösterdiği vefa ve sevgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Terim, Galatasaray'da geçirdiği 50 yılın, hayatının en önemli dönemlerinden biri olduğunu belirtti ve kulübe duyduğu bağlılığı vurguladı.

Fatih Terim kimdir?

Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Mehmet Talat Terim (1924 - 2019) ile Nuriye Terim (1931 - 2022)'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Adalet Aksu ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var.

Terim Türk teknik direktör ve libero mevkinde oynamış eski milli futbolcudur. İmparator lakabı ile bilinir.

Muğla'da gençler spor okullarıyla voleybol becerilerini geliştiriyor Muğla'da gençler spor okullarıyla voleybol becerilerini geliştiriyor

Futbolculuğu döneminde Ceyhanspor, Adana Demirspor ve Galarasaray'da oynadı. 11 yıl formasını giydiği Galatasaray'da futbolcu olarak 1974-1975 ve 1978-1979 sezonlarında Başbakanlık Kupası'nı, 1975-1976, 1981-1982 ve 1984-1985 sezonlarında Türkiye Kupası'nı, 1982-1983 sezonunda ise Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır. Fatih Terim 1985 yılında Galatasaray'da futbolu bırakmıştır. Teknik direktörlüğe MKE Ankaragücü'nde başladı. Daha sonra Göztepe'yi çalıştıran Fatih Terim, bir süre sonra eş zamanlı olarak Türkiye U-21'i de çalıştırmaya başladı. Daha sonra Göztepe'den istifa etti. Türkiye'yi ve Galatasaray'ı bir kez çalıştırdıktan sonra İtalya'ya giden Terim, Fiorentina ve Milan'ı çalıştırdı. Yaklaşık olarak 1 yıl süren İtalya macerasının ardından Türkiye'ye döndü. İtalyan taraftarlarca "Grande Terim" olarak anılır. Sırasıyla 2 kez daha Galatasaray ve Türkiye'yi çalıştıran Fatih Terim, 21 Aralık 2017'de Galarasaray'daki 4. dönemine başladı. 10 Ocak 2022 tarihinde Galatasaray'daki 4. dönemi sona erdi. 2023 yılında Panathinaikos kulübü ile anlaşma sağladı.

Teknik direktör olarak Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası, UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. Oyuncu olarak ise 3 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı. Ayrıca İtalya devleti tarafından verilen "Commendatore" nişanına sahiptir.

Babası Kıbrıslı olan Fatih Terim, Fulya Aksu Terim ile evlidir. Merve Terim Çetin ve Buse Terim Bahçekapılı adlarında iki kızı vardır.

Kaynak: DHA