Pınar Karşıyaka'da yetki Torbaoğlu'nda Pınar Karşıyaka'da yetki Torbaoğlu'nda

Süper Lig’de son 2 haftaya ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önünde 6 puanlık avantajla giren Galatasaray 24’üncü şampiyonluk için artık saatleri sayarken beraberlikte dahi sarı kırmızılılar sezonu mutlu sonla tamamlamayı başaracak. Galatasaray pazar günü ezeli rakibi karşısında şampiyonluğa ulaşması durumunda sevincini kupa ile taçlandırmak istiyor.

Şampiyonluk gelse de kupayı kaldıramayacak

Süper Lig Müsabakaları Statüsü’ne göre matematiksel olarak sarı kırmızılar şampiyonluğu henüz garantilemediği için Fenerbahçe maçında istediği sonucu elde etse dahi kupayı kaldıramayacak.

Yönetim çifte kupa için TFF'ye başvuracak

Sarı kırmızılı ekip, Fenerbahçe’nin sahaya çıkmadığı için hükmen galip sayılarak kazandığı Turkcell Süper Kupa ile Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde sezonu zirvede tamamlayan Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın şampiyonluk kupasının derbiye getirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunacak.

Süper Ligi Müsabakaları Statüsü ne diyor?

11. Madde: “(1) Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Editör: Adnan Karabulut