Milliler, Antalya Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 3-1'lik skorla kazanarak taraftarlarını sevindirdi.

Önceki gün Japonya'ya karşı oynadığı ilk maçta 3-2 mağlup olan Filenin Sultanları, Hollanda karşısında etkili bir performans sergiledi. Maçın setleri 25-14, 23-25, 25-23 ve 25-18 şeklinde sonuçlandı.

Göztepe voleybolda iki takviye yaptı Göztepe voleybolda iki takviye yaptı

Ay-yıldızlı takım, maça hızlı başladı ve ilk sette servis ve bloklarda üstünlük kurarak seti 25-14 kazandı. İkinci set ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Uzun süre önde götürdüğü sette son anlarda hata yapmayan Hollanda, 25-23 ile durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette tekrar oyuna ağırlığını koyan Türkiye, seti 25-23 alarak yeniden öne geçti. Dördüncü sette de üstünlüğünü sürdüren milliler, 25-18'lik skorla maçı 3-1 kazandı ve Milletler Ligi'ndeki ilk galibiyetini elde etti.

Maçın ardından açıklama yapan takım kaptanı Eda Erdem, "Japonya karşısında aldığımız mağlubiyetten sonra bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Takım olarak çok iyi bir reaksiyon gösterdik. Taraftarlarımızın desteğiyle bu galibiyeti aldık. İtalya maçına da en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.

Türkiye, FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi'ndeki üçüncü maçında yarın İtalya ile karşılaşacak. Milliler, İtalya karşısında da galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor.

Editör: Sedef Didem Ezme