FIFA Futsal Dünya Kupası'nda F Grubu’nun son maçında Fransa ile İran karşı karşıya geldi. İran’ın 4-1 galip geldiği müsabaka sonrasında şike iddiaları gündeme bomba gibi düştü. NTV Spor'un haberine göre Fransa'nın grubu 2. sırada tamamlaması için İran'a tam da 4-1 kaybetmesi gerektiği belirtilirken, yedikleri goller tartışmalara neden oldu.

Çeyrek finalde Brezilya'dan da kaçtı

Fransa bu sonuçla grubunu 2. sırada bitirerek bir sonraki turda Tayland ile eşleşirken, İran ise grup lideri olarak daha güçlü bir rakip olan Fas ile karşılaşacak. Bu sonuç, Fransa’nın çeyrek finalde olası bir Brezilya eşleşmesinden kaçmasına da olanak sağladı.

Göztepe, Trendyol Süper Lig'de üç büyükleri geride bıraktı! Göztepe, Trendyol Süper Lig'de üç büyükleri geride bıraktı!

"Sporun yüz karası"

Turnuvaya grup aşamasında veda eden Libya'nın başantrenörü Ricardo Iniguez, maçla ilgili sert ifadeler kullanarak, "Bu, sporumuz için bir utanç kaynağıdır" dedi. Tayland başantrenörü Miguel Rodrigo da iki takımı “Sporun yüz karası” olarak nitelendirdi.

FIFA’dan yapılan açıklamada, Fransa-İran maçıyla ilgili şikayetlerin ardından soruşturma başlatıldığı ve incelemenin sürdüğü belirtildi. Maçın sonuçlarının nasıl etkileneceği ve soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

Editör: Engin Keskin