Yarışma nerede yapılacak?

Eurovision 2024, İsveç'in Malmö şehrinde düzenleniyor. Malmö, 1992 ve 2013 yıllarında da Eurovision'a ev sahipliği yaptı.

905 ton elmada tarım zehri tespit edildi, tarım müdürü uyardı 905 ton elmada tarım zehri tespit edildi, tarım müdürü uyardı

Protestolar damga vurdu

Yarı final öncesinde Filistin yanlısı 10.000'den fazla kişi İsrail'e karşı gösteri düzenledi. İsrail geçmişte Eurovision'u 4 kez kazandı.

Oylama nasıl yapılacak?

İzleyiciler oyların %51'ini, jüriler ise %49'unu kullanacak. Jüriler şarkıları kompozisyon, performans ve vokal gibi kriterlere göre değerlendirecek.

Nasıl izlenecek?

Şarkı yarışması 37 ülkenin tamamında ve YouTube üzerinden yayınlanacak. Sunucular Petra Mede ve Malin Akerman olacak.

Hangi ülkeler finalist oldu?

Hırvatistan, Kıbrıs, Finlandiya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Portekiz, Sırbistan, Slovenya ve Ukrayna. Perşembe günkü ikinci yarı finalden de on ülke son tura kaldı: Ermenistan, Avusturya, Estonya, Gürcistan, Yunanistan, İsrail, Letonya, Hollanda, Norveç ve İsviçre finale kalan ülkeler oldu.

Oklar Hırvatistan'ı işaret ediyor

İzleyicilerin en favori şarkısı YouTube'da 6,1 milyon görüntülenmeyle Hırvatistan'ın Baby Lasagna adlı grubuna ait olan "Rim Tim Tagi Dim" şarkısı oldu. Sahne şovu ve şarkı bakımından en çok oylanan şarkılardan biri olan Rim Tim Tagi Dim'in kazanma potansiyeli oldukça yüksek.

Peki diğer favoriler hangi ülkelerden?

Tüm tartışmalara ve politik görüşlere rağmen İsrail'e ait Hurricane isimli şarkı oldukça dikkat çekti. Sonrasında ise İsviçre'ye ait The Code ve Fransa'ya ait Mon Amour şarkıları izleyicilere göre kazanma potansiyeli yüksek olan şarkılar oldu.

Eurovision 2024 finali nerede, ne zaman ve saat kaçta yayınlanacak?

Eurovision 2024 finali cumartesi günü TSİ 19:00'da YouTube üzerinden canlı yayınlanacak. Heyecanı kaçırmayın!

Kaynak: Haber Merkezi