Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 maçları dün oynanan maçlarla sona erdi. Türkiye, Merih Demiral'ın golleriyle Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçın 90+5'inci dakikasında Mert Günok'un Baumgartner'in kafa vuruşunu kurtarması dünya gündeminde de yankı buldu. TRT spikeri Özkan Öztürk'ün "Ahtapot musun, örümcek misin, harikasın Mert" sözleri kurtarışı özetler nitelikteydi. Bu muhteşem kurtarış dünya basınında şu şekilde paylaşıldı:

"İlahi müdahale"

Maçın anlatımını yapan Azeri spiker, Mert Günok'un kurtarışına "İlahi müdahale" şeklinde yorumladı.

İstatistiksel hesaplamalarla gol ihtimalini yazan 'The xG Philosophy', Mert Günok'un pozisyonunu %94

oranda gol olarak değerlendirmiş, %6'lık ihtimalle Günok'un kurtarış yapabileceğini paylaşmıştı.

Maç sonu basın toplantısında konuşan Avusturya teknik direktörü Ralf Rangnick, "Beraberlik golünü atmak için zamanımız vardı. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu." dedi. Gordon Banks, 1970 Dünya Kupası'nda Pele'nin kafa vuruşunda tıpkı Mert Günok'un kurtarışına benzer bir şekilde mucizevi bir kurtarışa imza atmış, tarihe adını yazdırmıştı.

Yeni sezonda iki takım Türk Bayrağını formalarında taşıyacak Yeni sezonda iki takım Türk Bayrağını formalarında taşıyacak

Bleacher Report (ABD), sosyal medya hesabından "Heroic"(kahramanca) ismiyle pozisyonu paylaştı.

Actu Foot (Fransa), "Yılın en önemli kurtarışlarından biri" olarak paylaştı.

The Athletic(ABD) paylaşımında  "Nefes kesici bir kurtarış! 94. dakikada ülkesini çeyrek finale taşıdı. Mert Günok, sonsuza dek Türk futbolunun kahramanları arasında anılacak" kelimelerini kullandı.

BBC Radyo 5 yorumcusu Matthew Upson da Mert Günok'u Gordon Banks'e benzetti: " Bu bir Gordon Banks anı. İnanılmaz"

Eurosport Fransa, kurtarışı şu şekilde paylaştı: "Avrupa Şampiyonası tarihinin en iyi kurtarışı? Mert Günok'un kurtarışı Türkiye için galibiyeti mühürledi.

The Telegraph'dan Jason Burt, " Biz az önce yüzyılın kurtarışını mı izledik?" cümlesiyle kurtarışı ve maçı anlatan bir yazı yazdı. 

Editör: Engin Keskin