EĞİTİM

EÜ’den işyerinde ruh sağlığına önem: Dünya Ruh Sağlığı Günü

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla “İşyerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı” temasıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, ruh sağlığının önemine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Abone Ol

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Anabilim Dalı, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesiyle “İşyerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Beceri Laboratuvarı'nda düzenlenen programa, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ile akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Ruh sağlığına dikkat çekildi

Etkinlikte konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, ruh sağlığının önemine vurgu yaptı. Dönmez, “Ruh sağlığı aslında kendimizde ertelediğimiz noktalara dokunabilmektir. Teknolojinin gelişmesi ile birey kendisiyle daha fazla zaman geçirir, bu da bazı takıntılar ve saplantılar geliştirmesine neden olabilir. İş yerinde çalışan insan sayısı arttıkça kendimizden uzaklaşabiliriz. Kaliteli anlar yaşamak, beş duyumuzu aktif kullanmak önemlidir” dedi.

Birlikte güçlenelim

Etkinlikte söz alan Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün 1992 yılından itibaren kutlandığını belirtti. Dülgerler, “Her yıl farklı bir tema ile kutlanan bu günün bu yılki teması ‘İş Yerinde Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı’ olarak belirlendi. Fakültemizde, birbirimizin ruhuna dokunmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” ifadelerini kullandı.

Kendimizi tanımalıyız

Etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Ruh Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Satı Doğan, iş yerinde ruh sağlığının korunması gerektiğini vurguladı. Doğan, “Herkes biricik ve tektir. Kendimizin farkına vararak iyi yaptığımız şeylere odaklanmalıyız. Motivasyon ve kendini tanıma süreçlerini gerçekleştirirsek daha huzurlu bireyler oluruz” dedi.

Etkinlik uygulamalarla sona erdi

Etkinlik, “nefes egzersizi” ve “kendini dinleme” gibi uygulamalarla sona erdi. Katılımcılar, ruh sağlığını korumak adına pratik bilgiler edindi ve deneyimlerini paylaştı.