Ege Serbest Bölgesi'nde gerçekleşen 'Ne Yediğimizi Biliyoruz' etkinliğinde, ESBAŞ ve tedarikçi firmalar gıda güvenliği konusunu masaya yatırdı.
Serkan Karaismailoğlu'ndan çarpıcı sunum
Ege Serbest Bölgesi’nde düzenlenen 'Ne Yediğimizi Biliyoruz' etkinliği, ESBAŞ Gıda İşletmeleri ve tedarikçi firmaların yöneticilerini bir araya getirdi. Sağlık konusunda uzman yazar Serkan Karaismailoğlu, "Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum" başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.
Üretim süreçlerinde şeffaflık vurgusu
ESBAŞ Teknoloji Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Sultan Et, Sakıpağa ve İzeksan firmalarının yöneticileri üretim süreçlerini anlattı. ESBAŞ Gıda İşletmeleri Direktörü Soner Arslan, açılış konuşmasında etkinliğin müşterilere şeffaf olma isteğinden doğduğunu belirtti. Arslan, ESBAŞ’ın günlük 26 bin kişiye sıcak yemek ürettiğini ve bu süreçte 4 ayda 60 bin km yol katettiklerini vurguladı.
Gastronomi ve gelişim için yeni adımlar
Arslan, ESBAŞ Gıda İşletmelerinin günlük faaliyetlerine değinerek, satış catering biriminin günlük 3 bin 500 ürün ürettiğini, restoranın 450 kişiye hizmet verdiğini ve kantin ve kafeteryalarda 150 kişinin ağırlandığını belirtti. Ayrıca, müşterilerden gelen geri bildirimlerle ürünlerini geliştirdiklerini ifade etti. Yeni üretim tesisinde kurulan Esbaş Gastronomi Mutfağı’nda workshoplar ve eğitimler düzenlendiğini de ekledi.
Karaismailoğlu'ndan ilham verici konuşma
Konuklar, konuşmaların ardından Serkan Karaismailoğlu’nun sunumunu dinlediler. Sunum sonrası kitaplarını imzalayan Karaismailoğlu’na, ESBAŞ Genel Müdürü Yusuf Kılınç tarafından İzmir’in tarihini anlatan bir kitap hediye edildi.