Partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Körfezi’yle ilgili konuştu.

Ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Erdoğan, “Muhalefetin içler acısı durumunu görüyorsunuz. Çevre yağması almış başını gidiyor. İzmir'de balıklar nefes alamıyor. İş bilmezlikleri kendi tabanlarının bile sabrını taşıyor. Ortada fol yumurta yokken koltuk kavgası veriyorlar. Bizim eserimiz diyecekleri tek eserleri yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. İzmir Körfezi’nin kirliliği, balık ölümleri üzerinden CHP’yi eleştiren Erdoğan’ın gündemindeki diğer konu da İzmir’de verdiği sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ardından tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’ydu.

“CHP lideri Özel'in özür borcu var”

Kayserilioğlu’nun 30 Ağustos’ta İzmir Fuarı’nın protokolde ağırlanmasıyla ilgili muhalefete yüklenen Erdoğan, “‘Değiştik’ dediler, ‘normalleştik’ dediler, ‘eski alışkanlıklarımızı terk ettik’ dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi cumhura hakaret edenleri himaye partisine dönüştürdüler. İnsanda biraz milletin iradesine saygı olur. Türk siyasetine yakışmamıştır, o fotoğraf siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. CHP lideri Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’dan ‘Narin cinayeti’ çıkışı: “Siyasi hesaba izin vermeyeceğiz” Erdoğan’dan ‘Narin cinayeti’ çıkışı: “Siyasi hesaba izin vermeyeceğiz”

“Ortada fol yumurta yokken koltuk kavgası veriyorlar”

Erdoğan İzmir Körfezi’nin kirliliğinden ise CHP’yi ve muhalefet partili belediyeleri sorumlu tuttu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İzmir Körfezi ve balık ölümleriyle ilgili Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Ankara ile İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) arasında başlayan gerilim tırmanırken; Çevre Bakanlığı, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 milyon 858 bin lira para cezası kesti ve İzBB hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

CHP için “Muhalefetin içler acısı durumunu görüyorsunuz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Çevre yağması almış başını gidiyor. İzmir'de balıklar nefes alamıyor. İş bilmezlikleri kendi tabanlarının bile sabrını taşıyor. Ortada fol yumurta yokken koltuk kavgası veriyorlar. Bizim eserimiz diyecekleri tek eserleri yok” dedi.

“Bizim gündemimizde enflasyon var”

Partisinin ikinci sıraya gerilediği 31 Mart yerel seçimlerinden söz etmeyen Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerindeki yüzde 52,18 oy oranını hatırlattı. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceklerini savunan Erdoğan şunları söyledi:

“Milletimizin 14-28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52,18 oy oranıyla verdiği kesin karar ortadadır. Türkiye’nin gerçek gündemi dışında ortaya atılan her konuya biz havanda su dövmek olarak bakıyor, dikkate almıyoruz. Bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek var, hayat pahalılığını sona erdirmek var. Biz bu milletle kader ortaklığı yağmış Türkiye sevdalısı bir kadroyuz. 23 yıldır olduğu gibi bugün de ülkemize hizmet etmenin, eser üretmenin derdindeyiz. Vatandaşımızın çektiği hiçbir sıkıntıya gözlerimizi kapatmıyoruz. İşçimizin, emeklimizin, çiftçimizin hayat pahalılığı sebebiyle karşılaştığı zorlukların farkındayız. Milletin derdi, bizim derdimizdir. Milletimizin her şikâyetinin başımızın üstünde yeri vardır.”

Erdoğan, muhalefet başta olmak üzere tüm siyasî partilerden sağduyu önceleyen tavır beklediklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi