EGE'DEN

Enginar Aydın pazarlarında yerini aldı

Aydın’ın Gölhisar Mahallesi, bu yıl da enginar sezonunun başlamasıyla pazarlarda yerini aldı. Taze enginar filizleriyle hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor, hem de sağlık yararları sunuyor.

Abone Ol

Aydın’ın tarım potansiyeli ile öne çıkan Gölhisar Mahallesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da enginar sezonunu açarak pazarlarda dikkat çekiyor. Hem yerel ekonomiye katkı sağlayan hem de sağlıklı beslenme tercihleri arasında yer alan Gölhisar enginarları, Aydınlıların sofralarında kendine geniş bir yer buluyor.

Pazarlardaki taze filizler

Enginar üreticisi Sedat Çetin, Aydın'da enginar sezonunun her yıl 20 Ağustos'ta başladığını belirterek, hasat sürecinin Ekim sonu ve Kasım başı gibi başladığını ve Haziran ayına kadar sürdüğünü aktardı. Çetin, "Şu anda pazarlarda filiz enginar adı verilen taze ürünlerimiz bulunuyor. Lezzetiyle ve sağlık yararlarıyla öne çıkan enginar, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla birlikte organik ve doğal ürünlere olan talep, yerel üreticilerin işini kolaylaştırıyor" dedi.

Sağlık için enginarın faydaları

Enginar, özellikle karaciğer sağlığına katkısıyla bilinirken, yağlanmayı önleyici özellikleri sayesinde de sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi haline geliyor. Aydınlıların enginarı yalnızca bir sebze olarak değil, sağlık dostu bir besin olarak değerlendirdiğini ifade eden Çetin, "Enginar, salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde ve çeşitli tariflerde kullanılabiliyor. Sağlık açısından önemli bir yere sahip olan enginar, Aydınlıların sofralarında sıkça yer buluyor" dedi.

Yerel ekonomiye katkı

Gölhisar'da üretilen enginarlar, yalnızca sağlık yararlarıyla değil, aynı zamanda Aydın'ın yerel ekonomisine sağladığı katkıyla da öne çıkıyor. Çetin, üretimden satışa kadar birçok ailenin bu süreçte istihdam edildiğini belirterek, "Yerel üretimimiz, Aydın’ın tarım potansiyelini ortaya koyarken, pazarlarımızda 30 TL’den satışa sunulan enginarlar da aileler için gelir kaynağı oluşturuyor" diye konuştu.