E-spor, son yıllarda müthiş bir büyüme ve gelişme gösteriyor. Yeni oyunlar, turnuvalar ve izleyiciler her geçen gün artıyor. Bu büyümenin yanında, e-sporun geleceği de merak konusu...

Favori Elden Ring

FromSoftware tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan Elden Ring, aksiyon rol yapma oyunları arasında büyük bir popülerlik kazandı. Oyunun geniş dünyası, karmaşık hikayesi ve zorlu oynanışı, oyuncular arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

Elden Ring Fotoğrafı

E-spor olacak mı?

Elden Ring’in bu başarısı, oyunun e-spor potansiyelini gündeme getirdi. Oyunun karmaşık mekanikleri ve stratejik derinliği, rekabetçi bir ortamda heyecan verici maçlara olanak sağlıyor.

Elden Ring bütün koşulları sağlıyor

E-spor dünyasında hangi oyunların popüler olacağını tahmin etmek zordur. Bu, oyunun kalitesi, oyuncu kitlesi, oyunun dengesi ve rekabetçi oyun için uygunluğu gibi birçok faktöre bağlı durumdadır. Elden Ring’in bu faktörlerin çoğunu karşıladığı görülürken e-spor olacağına dair ortaya atılan iddiaları güçlendirdiği gözlerden kaçmıyor.

Elden Ring Oyunu

Assassin's Creed'in remake versiyonları geliyor Assassin's Creed'in remake versiyonları geliyor

"E-spor oldu, altyapı hazırlanıyor"

Elden Ring ile ilgili açılan konuya yorum yapan bir Reddit kullanıcısının iddiasına göre oyunun geliştiricileri çoktan e-spor için çalışmalara başladı. Kurum içerisinde yapılan hazırlıkların epey hızlandığı, kendi takımlarını kuran birkaç grubun aralarında e-spor turnuvaları düzenlediğini ileri süren kullanıcı, Elden Ring'in yayın platformlarıyla anlaşma yolunda olduğunu hatta sunucularını bile belirleyerek stadyum kiralayacaklarını belirtti.

Dünyanın her yerinden katılım olacak

Yayıncı kuruluşun dünyadaki bütün ülkelerin bu turnuvaya katılmasını beklediği yönündeki iddiaya dikkat çeken Reddit kullanıcısı, "Oyunun dinamiğini hazırladılar. Zaten çok oyunculu girilebiliyor. Sistemi hazır hale getirmeye çalışıyorlar. Kitlelerin nabzını yokluyorlar. Yıl sonunda duyurmaları bekleniyor" dedi.