İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kent Uzlaşısı" soruşturması kapsamında verdiği ifadede, hakkındaki suçlamalara sert yanıtlar verdi. İmamoğlu, kendisiyle ilişkilendirilen "Kent Uzlaşısı" kavramının, DEM Parti'nin söylemi olduğunu belirterek, bu kavramla ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

"Bu bir yargı operasyonu"

Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde kullandığı "İstanbul İttifakı" ve "Türkiye İttifakı" söylemlerine atıfta bulunarak, seçim listelerinin CHP Genel Merkezi onayıyla hazırlandığını ve yasal yollarla İlçe Seçim Kurullarına teslim edildiğini ifade etti. Seçimlerden aylar sonra başlatılan soruşturmayı "kasıtlı ve itibarsızlaştırma amacı taşıyan bir yargı operasyonu" olarak nitelendirdi.

Savcılık tarafından yöneltilen "Ehliyetiniz var mı? Yurt dışına illegal yollarla çıktınız mı?" gibi sorulara İmamoğlu, "B sınıfı ehliyetim var, pasaportum var ve yurt dışına defalarca legal çıkışlarım olmuştur" diyerek yanıt verdi. Ancak "İllegal yollardan çıktınız mı?" sorusunu, "16 milyon İstanbullunun belediye başkanına sorulmasını en üst seviyede ahlaksızlık ve kasıtlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde eleştirdi.

İki AK Parti'li isimden imalı Dilek İmamoğlu paylaşımı! İki AK Parti'li isimden imalı Dilek İmamoğlu paylaşımı!

HTS verileri ve terörle irtibat iddiası

İmamoğlu, adına kayıtlı iki cep telefonuyla terör suçlarından kaydı bulunan toplam 390 kişiyle iletişim kurduğuna dair iddiaları reddetti. Bu telefonlardan birinin 25 yıldır kullandığı şirkete ait olduğunu belirten İmamoğlu, "Bu hatları ekibim de kullanıyor ve günde yüzlerce kişiyle görüşme yapılıyor. Bu kişilerin kim olduğunu bilmem mümkün değil. Eğer gerçekten bir irtibat varsa, devletin beni uyarması gerekirdi. Bu, bir tuzaktır" dedi.

İmamoğlu, adı geçen Azad Barış ile olan ilişkisini de net bir şekilde açıkladı. Barış’ı ilk olarak 2021-2022 yıllarında Almanya’da düzenlenen bir toplantıda gördüğünü ve ikinci karşılaşmalarının 2024 yerel seçimleri öncesi CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle yapıldığını söyledi. İmamoğlu, Barış ile hiçbir kişisel bağının olmadığını, görüşmelerin yalnızca resmi toplantılarda gerçekleştiğini vurguladı.

"Bu siyasi operasyon Türkiye’nin itibarını zedeliyor"

İmamoğlu, gözaltına alınış biçimi ve soruşturmanın yürütülüşüne ilişkin eleştirilerde bulunarak, bu sürecin Türkiye'nin hukukuna, ekonomisine ve gençlerinin umuduna zarar verdiğini belirtti. Suçlamaların "kurgulanmış ve temelsiz" olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Beni ve arkadaşlarımı akla hayale gelmeyecek suçlamalarla hedef almak istiyorlar" diyerek süreci halkın vicdanına havale ettiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ