Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) 18. döneminde yeni yönetim ve başkan adayını tanıttı. Başkan Adayı Muhlis Kaan Özhelvacı, ülkenin ekonomik ve sosyal durumunu ele alarak “Farklı bir yaklaşım sergilememiz ve daha fazla sorumluluk almamız gerek” dedi.
Haber Ekspres Gazetesi’nden Turgay Kılıç’ın haberine göre, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), özel bir otelde gazetecilerle buluşarak 18. dönemin adaylarını tanıttı. Derneğin Başkanı M. Kaan Özhelvacı ve yönetimin yanı sıra birçok gazeteci katıldı. Başkan Özhelvacı, yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik kalkınması için daha çok çalışacaklarını belirtirken Atatürk’ün ilke ve inkilaplarına bağlı çalışacaklarını aktardı. Ayrıca seçime 18 Ocak’ta girecek yeni kadro, ihracatın da geliştirilmesine de büyük önem verdiğini aktardı.
"EGİAD’a vefa borcum var"
Başkan Özhelvacı, “Liyakat esaslı 13 asil 13 yedek ve 12 genç nesille başvuruyoruz ve 3 aydır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. EGİAD’a 12 yıldır üyeyim. Dönemin imza projelerindeki dijitalleşmede de aktif görev aldım. Gerçekten de üyeliğimden bu yana çok çalıştım. Katıldığım her işte biraz daha öğrendim ve derneğimize biraz daha bir şeyler kattım. Beni ben yapan en önemli etkenlerden biri olan, hayatıma gerçek anlamda dokunmuş ve dokunmaya devam eden EGİAD’a bir vefa borcum var. Ben de bütün gayretimle, daha fazla EGİAD üyesinin bu fırsatlardan yararlanabilmesi ve daha fazla genç iş insanımızın EGİAD ile tanışabilmesi için çalışmaya devam edeceğim” dedi.
"Duymak istediğimiz söz: EGİAD sayesinde"
Başkan Adayı Muhsin Özhelvacı, ülkenin ekonomik ve sosyal bir süreçten geçtiğine pencere açarak “Ülkemiz ekonomik ve sosyal olarak çok zor bir dönemden geçiyor. Bizim de EGİAD olarak farklı bir yaklaşım sergilememiz ve daha fazla sorumluluk almamız gerek. Bölgemiz içinde yalnız bizim yapabildiğimiz görevler olduğu gibi, en iyi bizim yapabildiğimiz işler de var. Bize özgü bu güçleri daha da isabetli ve daha da fazla etki yaratacak şekilde kullanmalıyız ki toplumumuzun çok ihtiyaç duyduğu umudu yaratabilelim ve yarınla ilgili kötümserliği yıkabilecek adımlar atalım. Yeni dönemde 66 proje ile yola çıkacağız. Üye ve hedef odaklı, yeni ve inovatif projelerimiz olacak. Elbette derneğimizin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, geçmiş dönemlerde bizlerin de aktif görev aldığı, derneğimizin imza projelerine devam edeceğiz. Derneğimizin 35. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu önemli yıldönümünü adına yakışır şekilde kutlamak da projelerimizden birisi olacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren üyelerimizi merkeze koyduğumuz bir çalışma yöntemi uygulamaya başlayacağız. Bu dönem duymak istediğimiz iki sözcük var: ‘EGİAD Sayesinde!’. Yapılan her bir ihracatta, satılan her bir üründe, kurulan her bir ticari köprüde, üyelerimizden ‘EGİAD Sayesinde!’ ifadesini duymayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
"Dönüşüme ayak uydurmalıyız"
Başkan Adayı Özhelvacı, dijital ve yeşil dönüşüme de dikkati çekerek şunları aktardı:
“Tüm dünya olarak ekonomik, çevresel ve toplumsal açılardan yaşadığımız bir ‘çoklu krizler dönemin’den geçiyoruz. Bu krizlerden ülke olarak biz de yoğun şekilde etkileniyoruz. Bu krizler, içinde büyük tehditler ve riskler ama aynı zamanda fırsatlar barındırıyor. Tüm dünya bu tehditleri bertaraf edebilmek, riskleri yönetebilmek ve de fırsatları değerlendirebilmek için önemli dönüşümlerden geçiyor, paradigmalar değişiyor. İş insanları olarak, yönetiminde olduğumuz işletmelerimizle birlikte, bizler de dünyadaki bu dönüşümlere hızlı ve çevik bir şekilde ayak uydurmalıyız. Bu dönüşümlerden birincisi dijital dönüşüm, diğeri yeşil dönüşüm, sonuncusu da toplumsal dönüşümdür. Bunlar birbirinden ayrılmaz dönüşümler olduğu için, üçüz dönüşüm olarak adlandırılıyor. Rekabet edebilmek, iş insanları olarak gelecekte var olabilmek ve geleceğin kazananları olabilmek için; tüm üyelerimizin bu dönüşümlere yönelik farkındalığını arttırmak ve bunlara ayak uydurmalarını sağlamak önceliğimiz.”
Dijitalleşmeden yapay zekâya
Dijitalleşmeye ve yapay zekâya da önem verdiklerini dile getiren EGİAD Başkan Adayı Kaan Özhelvacı, “Üyelerimizin dijitalleşmesi, yapay zeka, robotlar, blok zinciri vb. yeni teknolojileri etkin şekilde kullanabilmelerini gerektiriyor. Yeşil dönüşümde ise temiz enerji, su yönetimi, atık yönetimi, karbon ayak izi azaltımı alanlarında projeler üretmemiz önem arz ediyor. Ve tabi tüm bu dönüşümleri gerçekleştirecek bir insan profiline ve dolayısıyla bir toplumsal dönüşüme ihtiyacımız var. Bu dönüşümlerle ilgili biz de fikir yürütecek ve yol haritaları oluşturacağız. Think tank çalışmalarımız kapsamında, yaratıcı yıkım, sosyal mobilite vb. alanlarda, bu dönüşümleri yönetebilmeye yönelik yol haritaları hazırlayacağız. EGİAD üyelerimizin odağında olduğu, hem üyelerimize hem de şehrimize ve ülkemize değer katan bir anlayış ile ilerleyeceğiz. Bunun için bir ‘EGİAD Değer Çemberi’ oluşturduk. 66 projemizin hepsinin, bu değer çemberinin bir unsuru olarak, üyelerimizde ve şehrimizde etki yaratmasını amaçlıyoruz. Yeni dönemdeki projelerimizi yürütecek organizasyon yapımızı da buna göre planladık. Yönetim Kurulumuzun çatısı altında, EGİAD Melekleri İcra Kurulu ve Yayın İcra Kurulumuz var. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Komisyonu; Dijital Dönüşüm Teknoloji ve Girişimcilik Komisyonu; Sanayi ve Sürdürülebilirlik Komisyonu; İş Geliştirme Komisyonu; Sosyal İlişkiler Komisyonu ve; Toplum, Sanat ve Spor Komisyonu olmak üzere komisyonlarımız olacak. Son komisyonumuz ise yeni dönemde faaliyetine başlıyor olacak” ifadelerine yer verdi.