Ege Üniversitesi (EÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Yıldızlar Ligi: Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı” kapsamında, “Erasmus+ Merkezi Projelerine İlişkin Genel Bilgilendirme Sunumu” Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder’in konuşmacı olduğu etkinliğe EÜ Senato Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
ERASMUS programının geleceği ve yenilikler
Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Erasmus+ programının sadece öğrenci değişiminden ibaret olmadığını, öğrencilere ve akademisyenlere birçok fırsat sunduğunu vurgulayarak, programın sürekli olarak güncellendiğini söyledi. 2021-2027 yılları arasında devam eden fazın ardından 2028-2035 yılı için yeni bir fazın başlayacağını belirten Dr. Kasapoğlu, bu sürecin tamamen geri bildirimlerle şekilleneceğini ifade etti. “Geri dönüşlerinizle 2028 yılını birlikte tasarlayacağız” diyen Kasapoğlu, programın esnek yapısı sayesinde geçmiş deneyimlerden dersler çıkararak, gelecekteki projelere yenilikler ekleneceğini aktardı.
ERASMUS’un küresel kapsamı ve ulusal ajanslar
Dr. Kasapoğlu, ERASMUS programının 27 Avrupa Birliği ülkesi, 3 EFTA ve 3 aday ülkede yürütüldüğünü belirterek, programın kapsamının dünya genelinde oldukça genişlediğini söyledi. Ayrıca, ERASMUS ofislerinin Arnavutluk’tan Afrika’daki ülkelere kadar geniş bir coğrafyayı kapsadığını belirten Kasapoğlu, bu ofislerin programın yerel düzeyde yönetilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.
Ege Üniversitesi’nin katkıları
Dr. Kasapoğlu Önder, Ege Üniversitesi’nin Erasmus+ programındaki başarılı projelerine dikkat çekerek, üniversitenin merkezi projeler anlamında önemli örnekler barındırdığını ve toplantıda dışarıdan akademisyen getirilmediğini vurguladı. Ege Üniversitesi’nin, Erasmus+ projelerinin uygulandığı illerde önemli bir örnek teşkil ettiğini belirten Kasapoğlu, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek teşekkürlerini sundu.