Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurs, kursiyerlere hem kültürel kazanım hem de sosyalleşme imkanı sunuyor.

Karşıyaka’nın yeşil cenneti | Yamanlar Gençlik Merkezi Karşıyaka’nın yeşil cenneti | Yamanlar Gençlik Merkezi

Eğitmen Serdar Atalay'ın önderliğinde yürütülen kurslarda, katılımcılar kağıt kullanarak çeşitli sanat eserleri üretiyor. Atalay, kursların her yıl gelişerek değiştiğini ve gerçekçi üç boyutlu eserler ortaya çıkarıldığını belirtiyor.

Bugüne kadar 7 kez düzenlenen ve Efes Selçuk Belediyesi tarafından da desteklenen kurslara toplam 55 kursiyer katılmış. Katılımcılar, Selçuk Efes Kent Belleği'nde ve Efes Festivali'nde açık hava sergileri de açmış. Atalay, hedeflerinin İzmir'in farklı noktalarında da sergiler açmak olduğunu söylüyor.

Kat'ı Sanatı (5)

Kursiyerlerden Sevim Bölükoğlu, kat'ı sanatının terapi gibi rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunu ve bu sayede yeni sosyal çevreler edindiklerini dile getiriyor. Hatice Mercan da eğitmenlerden aldıkları eğitimden ve kurs sırasında yaşadıkları heyecandan ve memnuniyetten bahsediyor.

2018 yılından beri kursa katılan Derya Sevinç ise grubundaki arkadaşlarıyla çok iyi anlaştıklarını ve eğitmenlere ve belediyeye katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini söylüyor.

Kat'ı sanatı kursu, Efes Selçuk'ta sanata ve üretmeye ilgi duyan herkese hitap ediyor. Kursu denemek isteyenler Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi ile iletişime geçebilirler.

Editör: Emir Çetintaş