Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bu yenilikle, raporlar e-Devlet üzerinden anlık olarak takip edilebilecek.

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden görüntülenebileceğini duyurdu. Bu gelişme, araç sahiplerinin kazaya karışan araçlara ilişkin düzenlenen eksper raporlarını kolayca kontrol etmelerini sağlayacak.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih açıklandı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih açıklandı

Yeni dönem: Eksper raporları e-Devlet’te

10 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe giren uygulama ile birlikte, trafik ve kasko sigortalarına ilişkin düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebilecek. TÜSED'in açıklamasına göre, hak sahibi ve vekillerinin raporlara kolayca ulaşabilmesi için gerekli adımlar atıldı.

"Hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz rapor örneğinin eksperlerden taleplerine ilişkin İcra Komitemiz ilgili merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara kolayca ulaşımı temin edilmiştir."

e-Devlet üzerinden eksper raporlarına nasıl ulaşılır?

Yeni uygulama ile hem eksper atama işlemleri hem de eksper raporlarının görüntülenmesi e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Sigortalılar, e-Devlet'e giriş yaparak Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama adımını takip ederek raporlara ulaşabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ