Dolar ve euro kuru güne yükselişle başladı. Dolar yüzde 0,38, euro kuru yüzde 0,61, sterlin ise yüzde 0,29 artış kaydetti. İşte döviz kurlarındaki son durum:

Almanya vizesi sorunu tırmanıyor: Berlin Büyükelçisi açıkladı Almanya vizesi sorunu tırmanıyor: Berlin Büyükelçisi açıkladı
  • Dolar kuru, güne yüzde 0,38 artışla başlamasının ardından 32,33 seviyesinden işlem görüyor.
  • Euro kuru yüzde 0,61 yükselişle 35,05 seviyesinde bulunuyor.
  • Sterlin yüzde 0,29 primle 41,17 seviyesinde bulunuyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 105,1 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim zamanlamasına yönelik belirsizliklerin sürmesi ve ülkenin 10 yıllık tahvil faizlerinin son bir ayın zirvesine çıkmasıyla negatif bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugün ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiği ifade ediliyor.

Dün, Fed'in yayımladığı Bej Kitap raporu genel görünümün biraz daha kötüleştiğini ortaya koyarak, koşulların sektörlere ve bölgelere göre değişiklik gösterdiğini aktaran analistler, fiyatların ise ılımlı bir hızda arttığını ve fiyat artışının yakın vadede ılımlı hızda devam etmesinin beklendiğini dile getiriyor.

Analistler, ABD'de bugün açıklanacak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH), Fed'in önümüzdeki dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyaller verebileceğini ifade ederek, ülkede çekirdek kişisel tüketim harcamaları verilerinin de piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söylüyor.

Bugün yurt içinde ve dışında yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 106 seviyesinin direnç, 105 ve 104 seviyelerinin destek bölgesi olarak öne çıktığını ifade ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi