ASAYİŞ

Dini değerlere hakaret etmişti: Tutuklandı!

Sivas’ta sosyal medya üzerinden dini değerlere hakaret edip uyuşturucu madde kullanımını özendiren genç kadın, mahkemece tutuklandı.

Abone Ol

Sivas’ta sosyal medya üzerinden dini değerlere hakaretlerde bulunup uyuşturucu madde kullanımını özendiren genç kadın, mahkemece tutuklandı.

Sosyal medya üzerinden hakaret 

Sivas’ta sosyal medya hesapları aracılığıyla dini değerlere yönelik ağır hakaretlerde bulunan ve uyuşturucu madde kullanımını özendiren Samira Beyza Gürkan (22), büyük bir tepkiye yol açtı. Gürkan, paylaşımlarında "sizin o şeriat isteyen olmayan aklınızı, fikrinizi, allahınızı, kitabınızı, o arap peygamberinizi s.... atarım:)" şeklinde hakaret içeren ifadeler kullandı.

Emniyetin titiz çalışmasıyla yakalandı 

Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürkan’ın sosyal medya hesaplarını izleyerek adresini belirledi. 18 Ağustos tarihinde Narkotik ve Güvenlik Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından gözaltına alınan Gürkan, sorgulamanın ardından adli makamlara sevk edildi.

Cezaevine gönderildi 

Gürkan, "uyuşturucu madde kullanımını özendirme" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan genç kadın, cezaevine gönderildi.