Aydın'ın Didim ilçesinde göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen operasyonlar başarıyla devam ediyor. Didim İlçe Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Kısım Amirliği ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından düzenlenen son operasyonda, yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmek üzere hazırlık yapan 3 organizatör ve 37 düzensiz göçmen suçüstü yakalandı.

Aydın'da Sahil Güvenlik botu ziyarete açıldı Aydın'da Sahil Güvenlik botu ziyarete açıldı

Operasyon, deniz kenarındaki makilik alanda gizlenen bir grup göçmenin tespit edilmesiyle başladı. Ekipler, bölgeye yaptığı baskında, 1 kamyon içerisinde 2 organizatör ve makilik alan içerisinde saklanan diğer organizatör ile göçmenleri ele geçirdi. Yakalananlar arasında 37 düzensiz göçmen bulunuyordu.

Operasyon kapsamında ayrıca, kaçakçılıkta kullanılan çeşitli malzemeler de ele geçirildi. Bunlar arasında 1 kamyon, 1 tekne motoru, 1 şişme bot, 50 litre benzin, 1 şişirme pompası ve akü yer aldı. Düzensiz göçmenler, adli ve idari işlemlerinin ardından Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecek. Y.A, M.A ve C.Y isimli 3 organizatör ise adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. 

Kaynak: Haber Merkezi