İZMİR EKSPRES

DEÜ acil servisi kısmen kapandı

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi'nin Acil Servisi, yapılan tadilat çalışmaları nedeniyle kısmen kapatıldı. Acil servis, sadece durumu ciddi olan hastalara hizmet verirken, diğer hastalar polikliniklere ve diğer hastanelere yönlendiriliyor.

Abone Ol

Kısmi kapanmanın nedenleri

  • Tadilat çalışmaları: Acil servis birimi, boya, badana ve genişletme çalışmaları dahil kapsamlı bir elden geçirme sürecine girdi. Bu çalışmaların 3 ay süreceği belirtiliyor.
  • Genişletme ve yetersizlik: Son 3 yılda acil servisin yetersiz olduğu yönünde Sayıştay raporları bulunmakta. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, sürekli tadilat yapılması gerektiği görüşünü bildirmişti.
  • Hekim sıkıntısı: DEÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sefa Kurt, son 5 yıl içinde 19 asistan hekim ve 5 öğretim üyesinin istifa ettiğini doğruladı. Tadilat süreci ile birlikte hekim sayısının arttırılması yönünde çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Hizmetler ve yönlendirme

  • Acil servisteki hizmetler: Tadilat süresince acil serviste yalnızca durumu ciddi olan hastalara müdahale edilecek.
  • Yönlendirme: Ayaktan tedavi olabilecek hastalar hastane içerisindeki polikliniklere veya diğer sağlık kurumlarına yönlendirilecek.