Bu galibiyetle sarı-lacivertliler, kulüp tarihinin ligdeki en uzun yenilmezlik serisine 32 maça çıkmış oldu.

Karşıyaka'da taraftara destek çağrısı Karşıyaka'da taraftara destek çağrısı

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, maçın başından itibaren etkili bir performans sergiledi. Sarı-lacivertlilerin 22. dakikada Allan Saint-Maximin'in ceza sahası yayından attığı şık golle 1-0 öne geçti.

Golün ardından baskısını sürdüren Fenerbahçe, 39. dakikada VAR incelemesi sonrası kazandığı penaltı fırsatını değerlendirdi. Dusan Tadic'in düzgün vuruşuyla topu ağlara göndermesi, ilk yarının sonucunu 2-0 olarak belirledi.

İkinci yarıda her iki takım da pozisyonlardan yararlanamazken, Fenerbahçe maçı 2-0'lık skorla tamamladı. Bu galibiyetle puanını 13'e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Gelecek hafta sarı-lacivertliler, derbi maçında Galatasaray'ı konuk edecek. Kasımpaşa ise 5 puanla 15. sırada yer almakta ve bir sonraki maçında Antalyaspor'u ağırlayacak.

Maçtan Dakikalar:

  • 22. Dakika: Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Tadic'in pasında ceza sahası önünde topla buluşan Saint-Maximin, şık bir plase vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlara gönderdi.
  • 24. Dakika: Kasımpaşa’nın etkili atağında Da Costa’nın sert şutu az farkla yandan dışarı çıktı.
  • 37. Dakika: Fenerbahçe penaltı kazandı. Saint-Maximin'in ceza sahasına girmesi sırasında Opoku’nun müdahalesiyle yerde kalması sonucu VAR uyarısı üzerine hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.
  • 39. Dakika: Penaltı atışında topun başına geçen Tadic, düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.
Editör: Sedef Didem Ezme