EGE'DEN

Denizli'de taş evde çıkan yangın paniğe sebep oldu

Denizli’nin taş evleriyle ünlü Çal ilçesine bağlı Çalçakırlar Mahallesi’nde, bir evde meydana gelen yangın mahallede paniğe sebep oldu.

Abone Ol

Denizli’nin Çal ilçesi Çalçakırlar Mahallesi’nde, taş evde meydana gelen yangın büyük paniğe yol açtı; olayda can kaybı yaşanmazken bina kullanılamaz hale geldi.

Yangının detayları ve ilk müdahale

Yangın, Bektaşi-Türk kültürünün yaşatıldığı Çal ilçesi Çalçakırlar Mahallesi’nde, Hüseyin Altın’a ait evde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını fark eden vatandaşlar, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Ev sahipleri korku dolu anlar yaşarken, alevlerin etkisinde kalan bina tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeni yapılan incelemeler sonucunda netlik kazanacak. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının kesin sebebi, uzman ekiplerin yapacağı detaylı incelemeler sonucunda belirlenecek.

Mahalledeki panik ve müdahale

Çalçakırlar Mahallesi sakinleri, yangın nedeniyle büyük panik yaşadı. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak çevreye yayılması engellendi. Mahalle sakinlerinin büyük endişe yaşadığı yangında, itfaiyenin hızlı ve etkili çalışması olası can kayıplarının önüne geçti.

Çal ilçesi, tarihi taş evleriyle ünlü bir bölge olup, bu yapılar Bektaşi-Türk kültürünün önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu tür yangınlar, tarihi ve kültürel mirasın korunması açısından da büyük önem taşıyor. Yangın sonrası yapılacak incelemeler, benzer olayların önüne geçilmesi için alınacak önlemler konusunda da yol gösterici olacak.