Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı vesilesiyle gündeme dair kapsam lı bir açıklama yaptı. Bayram mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bahçeli, özellikle şon günlerde siyaset sahnesinde tartışmalara neden olan konulara da değindi.

DEM Partisi'ne dair dikkat çeken yorum

Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın "Biz CHP'nin eylemci kitlesi değiliz" açıklamasını takdir ettiğini belirtti. DEM Parti'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bağımsız bir tutum izleme konusundaki kararlılığını önemsediklerini söyleyen Bahçeli, "CHP'nin suyu bulandırma teşebbüsleri başarısız olmaya mahkûmdur" ifadelerini kullandı.

Son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk operasyonlarına da değinen Bahçeli, belediyede rüşvet, yolsuzluk ve haksız kazanca dayalı bir düzen oluştuğu iddialarının ciddiyetle araştırılması gerektiğini belirtti. Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 50'ye yakın kişinin tutuklandığını hatırlatan MHP lideri, "Hukuk herkese lazımdır. Kim suçlu, kim suçsuz, adalet önünde ayrıştırılmalıdır" dedi.

Bahçeli, konuyla ilgili yürütülen soruşturmalara gölge düşürmek isteyenlerin olduğuna işaret ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde öncelikli olan hukukun üstünlüğüdür. Demokrasi ile hukuku karşı karşıya getirme çabaları boşa çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP'ye yönelik sert eleştiriler

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İBB operasyonları sonrasındaki sokak çağrılarını da eleştirerek, "CHP, Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını adeta yağmalamakta, yabancı odaklara başvurarak milli iradeye gölge düşürmektedir" dedi.

CHP'nin organize bir kaos planı yürüttüğünü öne süren Bahçeli, "12 farklı örgüt CHP'nin kanatları altında sokakları kaosa sürüklemek istemiştir. Ekonomimizi hedef alan bu eylemler, Gezi olaylarındaki senaryoyu tekrar ettirme niyetindedir" çıkışında bulundu.

Cumhur İttifakı ve 'terörsüz Türkiye' vurgusu

MHP lideri, Cumhur İttifakı'nın milli duruşunu sürdüreceğini vurgulayarak, "Bu ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere fırsat verilmeyecek" dedi. Bahçeli, "Terörsüz bir Türkiye hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Kanlı silahlar gömülerek demokratik siyaset mekanizması öne çıkarılmalıdır" ifadeleriyle, terörle mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

Devlet Bahçeli, bayramın ikinci günü önemli açıklamalarda bulunacak Devlet Bahçeli, bayramın ikinci günü önemli açıklamalarda bulunacak

Ramazan Bayramı dolayısıyla birlik ve beraberlik mesajı da veren Bahçeli, "Bayramlar, barış ve kucaklaşmanın, hoşgörü ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal günlerdir. Bu bayramda da milletimiz arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmeliyiz" dedi.

Bahçeli, tatile çıkacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunarak, "Bayramda yollarımızın hüznün değil, sevincin adresi olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ