21 Nisan 2024 tarihinde Maraton İzmir'e katılarak başlattığı bağış kampanyası, büyük bir destek görerek 1.614.367 TL bağış toplandı. Kampanya, 6 Mayıs 2024 tarihinde 136 gönüllü koşucunun gayretiyle 2.353 bağışçının katkısıyla sona erdi.

Geçtiğimiz hafta sonu Bornova Belediyesi Altındağ Sivil Toplum Yerleşkesi'nde düzenlenen "Asuman Yakut Resim & Deniz Mıdıkhan Şiir Yarışması Ödül Töreni" ve "Çağdaş Etkinlik Merkezleri & Çocuk Kulüpleri Yılsonu Etkinliği" ise büyük ilgi gördü. Etkinliklerde, çocuklar arkadaşlık temasını resim ve şiirle ifade ettiler. Ayrıca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e şiirler okunarak, Anneler Günü'ne özel duygusal bir "Annemize Türkü" performansı sergilendi. Norm Ender'in Cumhuriyet'in 100. yılına özel bestelediği "Parla" marşıyla etkinlik sona erdi.

Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği

Şiir S Anat

Etkinlikte dikkat çeken bir hikaye ise ÇYDD İzmir Şubesi gönüllü öğretmenlerinden Melike Hanım'ın okuma yazma öğrenme süreciydi. Melike Hanım, okuma yazma bilmemenin günlük yaşamda yarattığı zorlukları paylaşarak, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle okuma yazma öğrenmeye başladığını aktardı. Bu hikaye, izleyenlerde büyük bir etki bırakarak hem motivasyon kaynağı oldu hem de duygusal anlar yaşattı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bir sonraki etkinliği ise 16 Mayıs Perşembe günü Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. "Bir Çift Güvercin Havalansa" temalı Şiir Müzik Dinletisi'nde üniversiteli gençler sahne alacak ve katılımcılara edebiyat ve müziğin büyüleyici dünyasında unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Editör: Sedef Didem Ezme