Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. TOBB Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, ülkenin ekonomik yol haritasını ve işgücü piyasasındaki arz-talep dengesizliğinin giderilmesine yönelik kararlılığı vurguladı. Öne çıkan noktalardan biri de, Türkiye’nin döviz rezervlerinin bugün itibarıyla 127 milyar dolar seviyesine ulaşması oldu.

2024 yazı, kayıtlara geçen en sıcak yaz oldu! 2024 yazı, kayıtlara geçen en sıcak yaz oldu!

Ekonomik istikrar ve yatırım odaklı büyüme 

Erdoğan, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı’nın uygulanmasının sonuçlarını çeşitli alanlarda görmeye başladıklarını belirtti. Ülkenin risk priminin giderek düştüğünü ve bu sayede iş dünyasının dış finansmana erişim koşullarının iyileştiğini ifade etti.

Yerli ve milli hamleler 

Cumhurbaşkanı, yerli otomobil Togg’un stratejik bir hamle olduğunu ve elektrikli araç piyasasında Türkiye’nin yerini aldığını söyledi. Ayrıca, ekonomide bir üst lige taşıyacak hamleleri baltalamak için yapılan girişimlere rağmen, elektrikli araç sektöründe yerlerini çok önceden aldıklarını vurguladı.

Turizm ve istihdam hedefleri 

2024 yılı için belirlenen 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefine ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, nitelikli istihdamı artırmaya yönelik politikalara ağırlık vereceklerini söyledi.

Kamuda tasarruf ve yapısal reformlar 

Erdoğan, kamuda tasarrufları artırma, bütçedeki yatırım ödeneklerini öncelikli alanlara yönlendirme ve yapısal reformları hızlandırma planlarından bahsetti. Bu tedbirlerin bütün kamuyu kapsadığını ve tasarruf kültürünün yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşmenin de hız kazanacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi