Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'nda, 21 Mart'ı baharın ve kardeşliğin bayramı olarak ilan etmeyi teklif etti.
"Teklifi parlamentoya sunmaya varım"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz’un coşkusuyla yaptığı konuşmada, "Sizin heyecanınızı görünce burada bir kamuoyu yoklaması yapsak, 21 Mart’ı biz de baharın ve kardeşliğin bayramı olarak ilan etmeye var mısınız? Teklifi cumhurbaşkanı olarak parlamentoya sunmaya varım. Cumhur ittifakı olarak hep birlikte bu adımı atalım" dedi.
Nevruz'un hem Türk kültüründe hem de tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Nevruz tarihimizde önemli bir yer tutar. Şu an Türkiye'nin ve Türk cumhuriyetlerinin dört bir yanında büyük bir coşku ile idrak ediliyor" dedi. Ayrıca, Ramazan’ın manevi ikliminde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
"Tüm imkanlarımız ile Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"
Erdoğan, Ramazan’da yaşanan çatışmalara da değinerek, "Katliamlar, çatışmalar Ramazan'a gölge düşürüyor. Bilhassa Gazze'de başlayan İsrail saldırılarında şehit düşen masumlar yüreğimizi dağlıyor" diyerek Filistinli kardeşlerine olan desteklerini vurguladı. "Tüm imkanlarımız ile Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. İnsani yardımlarımızı artırdık" şeklinde konuştu.
Erdoğan, bölgedeki şiddet olaylarına da dikkat çekerek, "Şımardıkça şımaran, günden güne daha pervasız hale gelen bu katliam şebekesinin bölgemizi kan deryasına çevirmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. "Bize korku yakışmaz, o yüzden korkmayın Allah bizimledir" diyerek güçlü bir barış mesajı verdi.