Mahkeme heyeti, kazada kusurlu bulunan 9 sanığa hapis cezası verirken, 4 sanığı ise beraat ettirdi.

Kaza sonrası açılan davanın sonucunda, TCDD yetkililerine yönelik suçlamalar neticesinde 9 sanık hakkında hapis cezası kararı verildi. Mahkeme heyeti, suçlu bulunan sanıklara 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. Buna karşılık, 4 sanık ise beraat etti.

Muğla Valisi Akbıyık: İnşallah durduracağız Muğla Valisi Akbıyık: İnşallah durduracağız

Dava sürecinde ortaya çıkan kusurlar arasında, hava durumunun takip edilmemesi, olumsuz hava koşullarında demir yolu hattının özel olarak muayene edilmemesi, menfezin ve çevresindeki hat kesiminin gerekli bakımlarının yapılmaması gibi unsurlar yer alıyor.

Davanın görüldüğü duruşmada, TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Bölge Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay, diğer sanıklara ise farklı sürelerde hapis cezaları verildi. Ayrıca, bazı sanıklar için sicil kaydı takdiri indirimi yapıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklanmalarına karar verilen sanıklar arasında Mümin Karasu, Nihat Aslan, Turgut Kurt ve Özkan Polat'ın bulunduğunu açıkladı.

Kaza sonrası alınan yeni bilirkişi raporunun ardından soruşturmanın genişletildiğini belirten yetkililer, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü'nde görevli 9 kişi hakkında daha kapsamlı bir dava sürecinin başlatıldığını ifade etti.

Editör: Simge Akbulut