Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Anneler Günü'nü kutlamak için düzenlenen etkinliklere katıldı. Başkan Yıldız, açılışı yapılan kermeste kadınlara desteklerini ve yanlarında olacaklarını belirtti.

Başkan Yıldız'ın açıklamasına göre, kermeste yer alan kadınlar arasından özellikle engelli veya yatalak çocuklara sahip, dar gelirli, sosyal güvencesi olmayan ve emekli olma imkanı bulunmayan anneler tespit edilerek belediyede istihdam edilecekler. Başkan Yıldız, "Dünyaya gelmemize vesile olan annelerimizin yanında olmak bizim için önemli. Şimdiden tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum" dedi.

Karabağlar Belediyesi ise Anneler Günü için 'Kadın Emeği Kermesi' düzenliyor. Kermeste, kadınların el emeği göz nuru ürünleri satışa sunulacak. Ayrıca çocuklar için yüz boyama, balon katlama gibi etkinlikler de düzenlenecek.

Çeşme Türk Anneler Derneği ise Anneler Günü'nü şehit annelerini onurlandırarak kutluyor. Dernek, Malatya'da şehit olan bir askerin annesini 'Yılın Annesi' olarak seçti ve plaket takdim etti. Anneler Günü'nde Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapılacak.

Editör: Adnan Karabulut