Çocuk Karnavalı, Çiğlili minikleri coşturan etkinliklerle dolu bir gün yaşattı. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, miniklerin sevgi dolu tezahüratları arasında, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde salonu dolduran çocukların arasına katılarak konuşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Yıldız, "23 Nisan’lar kapalı alanlarda değil, büyük statlarda kutlanacak. O günlere az kaldı. Çocuklarımız yalnız değil, hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyerek duygularını ifade etti.

Resim önizlemesi

Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinliklerin ardından İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu'nda dereceye giren çocuklara ödüllerini veren Başkan Yıldız, daha sonra Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan Çocuk Karnavalı'na katıldı. Spor salonunda çocukların coşkulu katılımıyla sarılan Başkan Yıldız, "Umarım ilerleyen yıllarda 23 Nisan’ları kapalı spor salonlarında değil de benim çocukluğumda yaşadığım gibi büyük statlarda kutlarız. Bizim iktidarımızda bu gerçekleşecek, o günlere az kaldı. O güne kadar Çiğli’de hiçbir çocuğu yalnız bırakmayacağız" sözleriyle gelecek vaat etti.

Resim önizlemesi

Miniklerin coşkusunu sürdüren Başkan Yıldız, "23 Nisan 1920'nin üzerinden tam 104 yıl geçti. Atatürk, bağımsızlık mücadelesinin merkezi meclisi kurarken, Cumhuriyeti ve ulusal egemenliğin gücünü çocuklarımıza teslim etti. Sizlere güvendi ve inandı. Bizler de sizin yanınızda olacağız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bizlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

Salonu dolduran çocuklarla birlikte SMA hastası minik Doruk Çukurcu'ya moral veren Başkan Yıldız, çocuklardan Doruk'a sahip çıkmaları için söz aldı. Tüm salon, Doruk'a uzun süreli bir alkışla destek vererek onun yanında olduklarını gösterdi.

Torbalı Belediyesi Çevre Kirliliği İle Mücadelede Kararlı Torbalı Belediyesi Çevre Kirliliği İle Mücadelede Kararlı

Çocuklar, halk oyunları, dans gösterileri ve sportif yarışmaların yanı sıra Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu'nda sahnelenen 'Sağlıklı Yaşam Sokağı' adlı oyunla keyifli bir gün geçirdiler. Bu etkinlikler, çocukların yüzlerinde mutluluk ve coşkuyla taçlandı.

Editör: Haber Ekspres