18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 110. yılında Çiğli’de anma töreni ve şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, anma etkinliklerine katılarak şehit mezarlarına karanfil bıraktı, öğrencilerin hazırladığı programda duygusal anlar yaşandı.
Çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti
Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan program, Büyükçiğli Mezarlığı’nda şehit mezarlarına yapılan ziyaretle devam etti. Şehitlikte dualar edilirken, Başkan Yıldız şehit mezarlarına karanfil bırakarak kahramanları andı.
Resmi törene Çiğli Kaymakamı Fatih Görmüş, 2. Ana Jet Üs Komutan V. Albay Vedat Öz, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Çulha, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.
Gençlerden anlamlı program
Anma programı kapsamında Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda öğrencilerin hazırladığı etkinlik düzenlendi. 18 Mart temalı resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, Başkan Yıldız gençlerin Çanakkale ruhunu sanata dökmesinin önemine vurgu yaptı. Yıldız, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu değerleri aktarmaya devam edeceğiz," dedi.
"Çanakkale ruhu gelecek nesillere aktarılacak"
Çanakkale’nin geçilmez olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Onur Emrah Yıldız, şunları söyledi:
"Çanakkale, milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği bir destandır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. Bu toprakları bizlere vatan yapan, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların sayesinde bugün özgür bir ülkede yaşıyoruz. Bizlere düşen en büyük görev, bu ruhu gelecek nesillere aktarmak ve vatanımıza sahip çıkmaktır."