İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı toplantısında yaşanan tartışmalar, kısa sürede arbedeye dönüştü ve güvenlik önlemleri artırıldı. Toplantıda, stratejik planlar ve Gezi olayları üzerine yapılan konuşmalar, AK Parti ve CHP meclis üyeleri arasında sert bir çatışmaya neden oldu.

Whatsapp Image 2024 09 13 At 21.28.49

AK Parti üyeleri salonu terk etti

Haber Ekspres gazetesinden Turgay Kılıç'ın haberine göre, yaşanan arbededen sonra CHP Buca Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe'nin konuşmasının ardından, AK Parti meclis üyeleri toplantı salonunu terk etti. Salonda yalnızca CHP’li üyeler kaldı ve bu durum toplantının ilerleyen saatlerinde yalnızca CHP üyeleri arasında devam etti.

Whatsapp Image 2024 09 13 At 21.30.04

Tartışma neden çıkmıştı? 

Toplantının en gergin anları, Gezi olaylarının 'vandalizm' olarak nitelendirilmesiyle yaşandı. AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, Gezi olaylarını açıkça "vandalizm" olarak tanımlarken, CHP’li meclis üyeleri bu yorumlara şiddetle karşı çıktı. CHP’li üyeler, bu değerlendirmelerin yanlış olduğunu ve asıl vandalizmin Sivas Katliamı olduğunu savundu. Bu tartışma, iki parti arasında sert bir polemiğe yol açtı ve kısa süre içinde fiziksel temaslara varan bir arbedeye dönüştü.

İzmir'de 19 Eylül 2024'te nöbetçi eczaneler hangileri? İzmir'de 19 Eylül 2024'te nöbetçi eczaneler hangileri?

Whatsapp Image 2024 09 13 At 19.53.32

Editör: Simge Akbulut