CHP Milletvekili ve ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, özelleştirilen dağıtım şirketlerinin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, enerji nakil hatlarından kaynaklanan yangınların bakımsızlıktan kaynaklandığını savundu.

AK Parti’den BOTAŞ’ın borcu için önerge AK Parti’den BOTAŞ’ın borcu için önerge

Akay, yaptığı açıklamada, 2009 yılında başlayan özelleştirme süreciyle elektrik dağıtımının özel sektöre devredilmesinin ardından, dağıtım şirketlerinin hat bakımı ve kontrollerini düzenli olarak yapmadığını ifade etti. Son yıllarda enerji nakil hatlarından kaynaklanan yangın vakalarında ciddi bir artış yaşandığını ve bu durumun ülke genelinde büyük orman yangınlarına yol açtığını vurgulayan Akay, Orman Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak çıkan yangınların sayısını ve zarar gören ormanlık alanları rakamlarla ortaya koydu.

Akay, "Elektrik dağıtımı yapan firmalar, nakil hatlarında gerekli bakım ve onarım çalışması yapmadığı için ülkemizin dört bir yanında, özellikle de ormanlık bölgelerde sürekli elektrik kesintileri yaşanmakta ve vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na çağrıda bulunan Akay, sorumluluk sahibi tüm yetkililerin acil önlemler almasını istedi.

Ayrıca, Akay'ın vurguladığına göre Karabük'te bir elektrik dağıtım firmasının Yenice ilçesinde sürekli elektrik kesintilerine neden olduğu ve bölge halkının büyük mağduriyet yaşadığı belirtildi. 

Editör: Simge Akbulut