Koronun sahnesinin ardından sahneye çıkması beklenen Yunanlı ünlü sanatçı Despina Vandi kuliste olmasına rağmen son dakika konsere çıkmaktan vazgeçti.

Sadece koronun konseri ile devam edildi

Yetkililer geceye gölge düşmemesi için üzeri kapalı olarak izleyicilerden özür dileyerek geceye sadece koronun konserinile devam edileceğini bildirdi.

Atatürk ve Türk bayrağına tepki gösterdi, sahneye çıkmadı

Yunanlı sanatçı Despina Vandi'nin sahneye çıkmama gerekçesi ise kulaktan kulağa yayılarak amfi tiyatroyu dolduran Çeşmeli izliyicilerden tepki topladı.

Bu yıl 9 Eylül’de İzmir semaları sessiz Bu yıl 9 Eylül’de İzmir semaları sessiz

Öğrendiğimiz kadarıyla sahne arkasında asılı olan Atatürk posteri ve Türk Bayrağını bahane göstererek sahne arkasında birde Yunan bayrağı talep eden ünlü Yunan sanatçı Despina Vandi' talebi karşılanmadığı için konsere çıkmak istemedi. Yeni başlayan konserin devamında sanatçının kararından vazgeçip geçmeyeceği ise şu an için merak konusu.

İzleyiciler hep bir ağızdan İzmir marşı söyledi 

Konser başlamadan söz alan sunucu Berna Laçin in kısa özür ve konuşması sonrası konser alanında bulunan izleyiciler ve koro hep bir ağızdan İzmir marşını söyleyerek tepki verdi.

Başkan Denizli'den Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesine tepki: Bu şehrin sınırlarını terk etsin!

Başkan Lal Denizli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hepiniz çok güzel görünüyorsunuz bu arada. İzmir işgal altındayken, Yunan generallerinin ayaklarının altına Türk bayrağını sererlermiş. İzmir işgalden kurtulduktan sonra, Atatürk ve askerlerimiz İzmir’i özgürleştirdikten sonra Atatürk, komutuna çıkarken ayaklarının altına Yunanistan bayrağını sermişler. Hiçbir milletin bayrağı ayakların altına alınamayacak kadar kıymetlidir. İşte biz böyle bir liderin evlatlarıyız.

Bu bir yardım konseri. Burada Çeşme Belediyesi’nin farklı kuruluşlarının hiçbirinin hiçbir menfaati yok. Olamaz da. Çünkü bu çocuklar için, eğitim için verilen bir konser. Biz aynen bu düşünceyle, Atamızın dostluk ve ebedi kardeşlik yani savaşları zaruri olmadıkça cinayet olarak gören bir liderin sözleri bunlar. Eğitime bu hayatta en çok kıymet veren bir liderin sözü bunlar. Bu inançla Türk Eğitim Vakfı ekipleri bize geldiğinde, Despina Vandi’ye sahnede yer vermek istediğini söylediler. Organizasyon kendilerine aitti, biz de elimizden geldiğince belediye olarak destek olduk. Sonra dediler ki, çıkmıyormuş sahneye; Türk bayrağı ve Atatürk’ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhlamayın, güzel nefeslerinizi yoracağınız bir bile insan olmadığını düşünüyorum kendisinin.

Biz bu toprakları vermek için çok fazla şehit verdik. Ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanılacağına inanan ve bu inançta olan insanlar topluluğuyuz. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum bir kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye yeltenemez. Bu hatlardan da geçinemez. Hanımefendi diliyorum ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sükûnetle. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede, sadece Türkiye’de değil, gittiği hiçbir ülkede bir ülkenin kan ile elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve o yüzden burada olan bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur. Bizim hiç kimseye ihtiyacımız yok, biz bize yeteriz. Burada olduğunuz için, böyle önemli bir gecede bu yardım dayanışmasının bir parçası olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum."

Muhabir: Mehrican CANDEMİR