Taksiciye kaldırım taşıyla saldıran eski taksici özür diledi Taksiciye kaldırım taşıyla saldıran eski taksici özür diledi

Operasyonun Detayları

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi açıklarında gerçekleştirdikleri rutin denetimler sırasında, İnsansız Hava Aracı (İHA) yardımıyla bir lastik bot içerisinde kaçak göçmenlerin olduğunu tespit etti. Saat 06.00 sıralarında gerçekleşen bu tespitin ardından bölgeye sevk edilen ekipler, hızlı bir müdahaleyle lastik bot içerisinde bulunan 34 kaçak göçmeni yakaladı.

Yakalanan Kaçak Göçmenlerin Durumu

Yakalanan kaçak göçmenlerin sağlık durumlarına ilişkin herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı ve genel olarak iyi oldukları belirtildi. Göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınan ilk müdahalenin ardından işlemler için ilgili makamlara teslim edildi.

Şüphelilerin Yakalanması

Operasyon sırasında göçmen kaçakçılığı ile bağlantısı olduğu tespit edilen 4 şüpheli de Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi ve Alaçatı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, kaçak göçmenlerin organizasyonunu planladıkları ve yönlendirdikleri iddiasıyla ilgili deliller ele geçirildi.

Editör: Nurican ALBAYRAK