İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı dolayısıyla Adıyaman ve Malatya'da düzenlenen etkinliklere katıldı. Buca Belediyesi'nin destekleriyle Doğanşehir’de yapılacak Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Tugay, İzmirli belediyelerin deprem bölgesine her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti: "Kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımız için çok üzgünüz. İzmirli belediyeler olarak deprem bölgesine elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Sizler her zaman kalplerimizdesiniz."
İzmir'den güçlü destek
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Adıyaman ve Malatya'da anlamlı etkinlikler düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve diğer İzmirli belediye başkanları, depremzedelere moral vermek amacıyla bölgeye ziyaretlerde bulundu. Gölbaşı ilçesinde deprem şehitleri için yapılan kabristanda karanfiller bırakıldı ve ardından taziye çadırında dua okundu.
Doğanşehir'de kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İzmirli belediye başkanlarıyla birlikte Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi'nin temellerini attı. Bu proje, Buca Belediyesi ve Doğanşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilecek. Başkan Tugay, törende yaptığı konuşmada İzmir'in tüm illerden vatandaşlarını kabul eden bir şehir olduğunu belirterek, "Allah başka acılar yaşatmasın" temennisinde bulundu.
"Acıları paylaşmaya geldik"
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ise Doğanşehir Belediyesi ile olan kardeş şehir ilişkisini hatırlatarak, "Kardeşlik böyle günlerde belli olur. Biz de bugün kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek adına bu merkezi yapıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.
İzmirli belediyelere teşekkür
Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İzmirli belediyelere teşekkür ederek, “Bu soğuk günde içimizi ısıttınız. 6 Şubat'ı Doğanşehir iliğine kadar yaşadık. Adeta kıyametin provasıydı. Böyle bir proje için verilen destek adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.