Bugün saat 17:39'da Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerel saatle 17:39:22'de 39.68667 kuzey enlemi ve 26.3875 doğu boylamında, yerin 10.23 km derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem 4.7 büyüklüğünde ölçüldü ve merkez üssü Çanakkale'nin Ezine ilçesi olarak tespit edildi. Deprem, yerin 10.23 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tavşanlı'da kamyon otomobili savurdu: 1 yaralı Tavşanlı'da kamyon otomobili savurdu: 1 yaralı

Çanakkale Valiliğinden de depreme ilişkin açıklama gecikmedi. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Ezine merkezli 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu. Göreve yeni başlayan Toraman, "Ekiplerimiz sahada tarama faaliyetlerine devam ediyor ve şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı" dedi.

Depremin ardından bölge halkında kısa süreli bir panik yaşanırken, yetkililer vatandaşları olası artçı sarsıntılar konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Editör: Büşra Babur