Çanakkale’nin Lapseki ilçesi Umurbey beldesinde, 20 Ekim’de başlayan orman yangını paniğe neden oldu. Orman deposu mevkiinde üç farklı noktada alevlerin yükseldiği yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Yangına, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 uçak, 19 arazöz, 10 su tankeri ve 210 personel ile müdahale edildi. Havadan ve karadan yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangında 4 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor

Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. İddialara göre, iki kardeş olan M.P. ve M.P., bahçelerini temizlerken yangının çıkmasına neden oldu. Üç farklı noktada başlayan yangın, ekiplerin dikkati sayesinde yayılmadan söndürüldü.

İmamoğlu protestosuna soruşturma: 139 kişiye hapis istemi İmamoğlu protestosuna soruşturma: 139 kişiye hapis istemi

Adli kontrolle serbest bırakıldılar

Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ancak mahkeme, iki şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Kaynak: İHA