Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Sahil Güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, 71 kaçak göçmen yakalandı. Olay, denizde ve karada yapılan iki ayrı operasyonda gerçekleşti.
Denizdeki operasyon
Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-8) tarafından tespit edilen bir lastik bot, Ayvacık açıklarında Sahil Güvenlik Botları ‘TCSG-906’ ve ‘KB-111’ tarafından durduruldu. Botta, 16’sı çocuk toplam 36 kaçak göçmen bulundu.
Karada yapılan yakalamalar
Aynı gün, Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi (Küçükkuyu/Koldestim) tarafından kara üzerinde yapılan bir başka operasyonda ise 17’si çocuk olmak üzere toplam 35 kaçak göçmen yakalandı.
İşlemler ve teslimat
Yakalanan toplam 71 kaçak göçmen, işlemlerinin ardından Ayvacık Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi.