Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, İçmesuyu ve Atıksu Laboratuvarlarının kapsamını genişleterek Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 431 kriteri yerine getirmeyi başardı.BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin daha yaşanılabilir bir kent hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren BUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘içme suyu’ ve ‘atık su’ laboratuvarlarında yılda 600 bine yaklaşan analiz çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek oluyor.

Yenilikçi teknolojiler ve standartları laboratuvarlarında titizlikle uygulayarak geliştiren BUSKİ, 2024 yılında TÜRKAK tarafından yapılan denetimler sonucunda İçmesuyu ve Atıksu Laboratuvarları akredite parametre sayısını 299’dan 431’e çıkartmayı başardı. BUSKİ laboratuvarları böylece akredite parametre sayısı bakımından kendisine en yakın kurumun neredeyse 2 katına ulaşmış oldu.

“ARTIK ÇEŞMEDEN SUYU İÇECEĞİZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İçmesuyu ve Atıksu Laboratuvarlarını ziyaret ederek BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve laboratuvardaki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazı saatleri: 23 Ocak Perşembe Aydın namaz vakitleri Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazı saatleri: 23 Ocak Perşembe Aydın namaz vakitleri

Dünya Sağlık Örgütü’nün 430 civarında kriteri bulunduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, bu kriterlerle içme suyunda analizlerin yapılmasını ve Bursalılarla paylaşılmasını arzuladıklarını belirtti. İlave yatırımlarla bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Bugün itibariyle 431 kriteri çalışma arkadaşlarımız bu tesislerde inceliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün içme suyu hakkında sunduğu kriterler yerine getirildiği takdirde su rahatlıkla içilebilir. Sağlıklı bir su olduğunu ve çekinmeden suyun tüketilebileceğini söylüyor. BUSKİ olarak bunu gerçekleştirdik. Türkiye’de 431 kriteri ölçen tek kurum BUSKİ’dir. Bu konuda iddialıyız. Bursalılar hiç çekinmeden çeşmeden suyu içebilirler. Evlerde arıtma cihazlarına da ihtiyaç yok. Çeşmeden suyun rahatlıkla içilebileceği ortamı sağladık. Daha önce de içilebilirdi ama şu anda Dünya Sağlık Örgütü’nün vermiş olduğu kriterleri de uyguladığımız için bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Laboratuvarımızda birçok yönden incelemeler yapılıyor. İçme suyumuz gayet temiz ve nitelikli olarak Bursalıların kullanımına sunuluyor. Artık çeşmeden suyu içeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: igf