Burası nasıl Türk Ligi?

Dzeko, İcardi, Batshuayi, Rafa Silva, Paulista, Mohammed, Figueiredo, Aligulov, Saiz, Cordova, Pedrinho, Nuno de Costa, Aleksiç, Winck, *Umut Nayır.

Abone Ol

Bu isimleri tanıyorsunuz değil mi? Geçen hafta başlayan Süper Lig’deki 15 golü atan futbolcular bunlar. Aralarındaki tek Türk oyuncu Umut Nayır, ona da nazarlık olsun diye yıldız koydum. Gerisi mi? Tamamı yabancı!

Peki, şu listedeki futbolcuların aldıkları transfer ücretlerini duysanız, diliniz tutulur. Şimdi soruyorum: Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz?

Futbol takımlarımız maça çıkıyor, seremonide İstiklal Marşı çalıyor, ama eşlik eden futbolcu yok. Çünkü sahada Türk oyuncu yok, yerini dolduranlar milyon Eurolar ödenerek getirilen yabancılar.

"Türk futbolunun imparatoru" denilen Fatih Terim'e bir bakalım. Türk futbolcusunu geliştirmesi için Milli Takım’da görev verilmişti, ama Galatasaray’ın başındayken lig maçlarının çoğunda sahaya 11 yabancı oyuncuyla çıktı.

Türk futbolcusuna yer yoktu, o Türk futbolunun umudu olan ilk 11’de.

Sonra da “Türk futbolu neden gelişmiyor” diye soruyorlar. İşte size cevabı!

Fenerbahçe'nin milyon Eurolar dökerek getirdiği Teknik Direktör Maurinho, daha ilk günden bizi çözdü. Adam sırf çene.

Konuşmaya bayılıyor.

Yaptığı bir iş var mı?

Ben göremedim

Gören varsa söylesin.

Şampiyonlar Ligi eleme maçında sıradan bir takıma eleniyor ve hemen suçlu bulunuyor: Hakem.

Fenerbahçe’nin, Türk futbolunun öz evladı İsmail Kartal’a gürleyenlerin sesi, Maurinho’ya karşı çıkmıyor.

Hala bu elenmenin arkasında bir keramet arıyorlar.

İsmail Kartal kalsaydı, belki yine elenirdik ama en azından paramız ülkemizde kalırdı.

Bu yabancı hayranlığı yeter artık! Avrupa'nın ve Afrika'nın emekli futbolcularına cennet yaptınız bu ülkeyi. Emekliliği çoktan gelmiş futbolcuları, milyon Eurolar ödeyerek ligimize getiriyoruz. O futbolcular, aslında Türkiye'de emekli olup tatil yapmayı hayal ederken, biz onları yalvar yakar sahalara döndürüyoruz.

Yeter artık!

Bir gün Fenerbahçe'de, Galatasaray'da, Beşiktaş'ta futbol oynama hayali kuran Türk çocuklarının umutlarını yok etmeyin. Bırakın futbol eskilerine ve Avrupa’nın her yerinden kovulup gelen Teknik Direktörlere döviz saçmayı!

 

GÜNÜN İHBARI

Savurganlığı önlemek mi istiyorsunuz? Sayın Hazine ve Maliye Bakanı, bir de futbola bakın!