Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 11,43 puan ve yüzde 0,11 artışla 10.062,81 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,02 azalırken, holding endeksi yüzde 0,11 oranında artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,70 ile metal eşya ve makina olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,68 ile bilişim sektörü oldu.

Dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, dünkü işlemleri yüzde 0,53 artışla 10.051,37 puandan tamamladı ve böylece beş günlük düşüş serisini sonlandırdı.

Küresel piyasalardaki karışıklık

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde karışık bir seyir izlendiğini belirtiyor. Bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar, yatırımcıların odağında olacak.

Makroekonomik veriler ve Fed'in faiz kararı

ABD'de son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi, Fed'in faiz indirimine ne zaman gideceğine dair belirsizliği artırıyor. Bugün açıklanacak faiz kararının ardından yayımlanacak "nokta grafiği", olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlaması hakkında ipuçları verebilir.

Bugünün gündemi ve teknik seviyeler

Yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, yurt dışında ise Fed'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları ile ABD'de enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.100 ve 10.200 seviyeleri direnç, 10.000 ve 9.900 puan ise destek konumunda bulunuyor.

BIST 100 endeksindeki bu yükselişin devam edip etmeyeceği, küresel piyasalardaki gelişmelere ve Fed'in alacağı kararlara bağlı olarak şekillenecek. Yatırımcılar, Powell'ın açıklamalarını dikkatle izleyerek stratejilerini belirleyecek.

Kaynak: aa