Simge AKBULUT
Bornova Belediyesi, katılımcılık vizyonu doğrultusunda Bornova Kent Konseyi'nin kuruluş çalışmalarına başladı. Başkan Ömer Eşki, demokratik bir kent yönetimi için Bornova Kent Konseyi'nin önemine vurgu yaparak, Bornovalılara yönetime katılma çağrısında bulundu.

Bornova'da Katılımcılığın Güçlenmesi Için Adım Atılıyor0

Kent Konseyi kuruluş çalışmaları

Bornova Kent Konseyi'nin geniş katılımla toplanması için 21 Eylül 2024'te Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek genel kurul öncesi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlk çalıştay 17 Temmuz'da İzmir'deki kent konseyi başkanları ve akademisyenlerin katılımıyla yapılacak. 22-26 Temmuz tarihleri arasında ise Bornova'daki STK'lar ve muhtarlar için bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Kent Konseyi'ne katılmak isteyenler 23 Ağustos 2024'e kadar başvuru yapabilecekler.

Bornova'da Katılımcılığın Güçlenmesi Için Adım Atılıyor1

Başkan Ömer Eşki, Bornova Kent Konseyi'nin oluşturulmasıyla ilgili olarak, "Ülkemizde demokrasiyi ve refah toplumunu güçlendirmek için katılımcılığı sağlamalıyız. Bu nedenle Bornova Kent Konseyi'nin kurulması çok değerlidir" dedi.

Katılım bekleniyor

Kent Konseyi çatısı altında kadın, gençlik, çocuk, engelli, ekoloji, hayvan hakları ve sanayi gibi çeşitli meclislerin oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Başkan Eşki, "Mahalle düzeyinde katılımı artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız, mahalleleriyle ilgili kararlara katılmalıdır. Gerçek katılımcılık budur" diye konuştu.

Evde kedi besliyorsanız dikkat | Sağlık ve güvenlik için önemli ipuçları Evde kedi besliyorsanız dikkat | Sağlık ve güvenlik için önemli ipuçları

Bornova'da Katılımcılığın Güçlenmesi Için Adım Atılıyor2

Kent Konseyleri, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi ilkelerinin hayata geçirilmesine yönelik olarak 1992 yılında Rio'da temelleri atılmıştır. Türkiye'de ise Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyleri, 1997 yılında uygulamaya konulmuştur.

Muhabir: Simge AKBULUT