Bodrum’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 110. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle anlamlı bir şekilde kutlandı.

Belediye Meydanı’nda anlamlı tören

18 Mart sabahı, Bodrum Belediye Meydanı’nda Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törenle başlayan programda, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve diğer protokol üyeleri katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Askeri personel, şehitler için saygı atışı yaptı. Özel Bodrum Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sezai Coşkun’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.

Bodrum’da 18 Mart’ta Kahraman Şehitler Minnetle Anıldı (1)

Şehitleri Anma Günü’nde Başkan Özgür Arıcı’dan anlamlı hizmet Şehitleri Anma Günü’nde Başkan Özgür Arıcı’dan anlamlı hizmet

Herodot Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikler

Törenin ardından, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde etkinlikler devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler, Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulayan konuşmalar ve performanslarla zenginleşti.

Bodrum’da 18 Mart’ta Kahraman Şehitler Minnetle Anıldı (4)

Şehit yakınları ziyaret edilecek

Bodrum Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında, Bodrum’da yaşayan şehit yakınlarını hafta boyunca ziyaret ederek, onlara destek ve moral vermek amacıyla çalışmalarını sürdürecek.

Bodrum’da 18 Mart’ta Kahraman Şehitler Minnetle Anıldı (2)

Kaynak: Bülten