TFF 1’inci Lig ekiplerinden Bodrum FK, üst üste ikinci kez Süper Lig kapısını araladı. TFF 2’nci Lig’den 2022 yılında Play-Off finalini kazanıp 1’inci Lig’e yükselen Muğla temsilcisi, geçen sezon Play-Off finalinde Pendikspor’a 2-1 kaybetmişti. Bu sezon aynı hatayı yapmak istemeyen Muğla ekibi finali kazanıp Süper Lig’i hedefleyecek.

Bodrum FK’nın Süper Lig yarışında yarı finaldeki rakibi yine evinde Kocaelispor’u 2-1 mağlup eden Çorum FK oldu. Ligi rakibinden üst sıralarda bitirdiği için ev sahibi avantajını kullanacak olan Bodrum FK ilk maçı 20 Mayıs Pazartesi günü Çorum’da rövanş ise 24 Mayıs Cuma Bodrum’da oynanacak. Finale çıkan ekip ise Sakaryaspor’la oynayacak. 30 Mayıs’ta tarafsız sahada Süper Lig’e yükselmek için mücadele edecekler.

Süper Lig için son 3 maç

Teknik Direktör İsmet Taşdemir önlerinde 3 final maçının kaldığını belirtirken, “Oyuncularımı başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. 3 sezon boyunca iskelet kadroyu bozmadık, camiamıza ve şehrimize çok güzellikler yaşattılar. Geçen sezonun aksine bu sefer hedeflerimize ulaşacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Siz bizim şampiyonumuzsunuz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Siz bizim şampiyonumuzsunuz’

Amatörden Süper Lig’e

Bodrumspor altyapısında başlayan kariyerine hala aynı takım formasıyla devam eden Celal Dumanlı, Boluspor maçında önemli bir golle takımına turu getiren isim oldu. 18 yıl önce 12 yaşındayken Bodrumspor'un altyapısında futbol kariyerine başlayan Celal Dumanlı, Süper Amatör Lig'de yer aldığı dönemden bu yana her kategoride forma giydi. 30 yaşındaki forvet, Boluspor maçında skor 0-0 devam ederken 64'üncü dakikada oyuna girerek 80'de tur kapısını açan golü attı.

Editör: Hakan Baş