2017 yılında Ödemiş Devlet Hastanesi’nde yaşanan skandalların üzerinden yedi yıl geçti, ancak hala herhangi bir sonuç alınamaması endişe verici diyen Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanede aynı anda üç farklı nöbet tutan Vakkas Kara'nın evrakta sahtecilik, kamu zararı, nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma gibi suçlarla anıldığını belirtti.
"Hukukun ihlal edildiğinin kanıtı"
Doğruyol, sağlık memuru olan Kara'nın önce başhemşire muavini, ardından da başhemşire olarak atanmasının, hukukun ve liyakatın nasıl ihlal edildiğine dair çarpıcı bir örnek olduğunu vurguladı. "Devlet yönetiminde 'bendense, her şey mübah' anlayışı kabul edilemez," diyen Doğruyol, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi.
Mobbing ve usulsüzlükler
Açıklamasında, değiştirilen nöbet formlarındaki sahte imzaları reddeden hemşirenin mobbinge maruz kaldığını ifade etti. Hemşirenin, Vakkas Kara hakkında CİMER’e şikayette bulunduğunu belirten Doğruyol, sağlık bakım hizmetleri müdürünün acil servis nöbetlerine yetkisi olmayan personel yazdığını, bu durumun insan hayatını tehlikeye attığını belirtti.
Ayrıca, hastanede bir hemşirenin narkotik ilaçları kuruma dışına çıkardığına dair iddiaların olduğunu ve bu hemşirenin hâlâ yoğun bakımda çalışmaya devam ettiğini vurguladı. Ödemiş Devlet Hastanesi'nde meydana gelen bir diğer skandal ise, 90 yaşındaki bir hastaya fiziksel şiddet uygulanmasıydı. Bu olayla ilgili hiçbir soruşturma başlatılmadığını belirten Doğruyol, hastanenin adalet anlayışını sorguladı.
İddialara karşı yasal süreç başlatılıyor
Yaşanan tüm bu hukuksuzluklar ve adaletsizlikler karşısında, Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yapmak üzere avukatların gerekli çalışmaları başlattığını aktaran Doğruyol, kamu vicdanının yaralanmaması adına gerekenin yapılması gerektiğini vurguladı.