GÜNCEL

BİK Analitik’in kalitesi uluslararası standartta tescillendi

BİK Analitik, yazılım paketlerinin kalite gereksinimlerini, test dokümanlarının özelliklerini ve yazılım paketlerinin uyumluluk değerlendirmeleri için gerekli talimatları belirten uluslararası TS ISO/IEC 25051 standardını aldı.

Abone Ol

Bu önemli belge, BİK Analitik’in yazılım kalitesini ve işlevselliğini tescillemiş oldu.Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik’in elde ettiği başarıyı değerlendirerek, “Yola çıktığımız ilk günden itibaren kararlı, sabırlı ve bilinçli adımlarla ilerlemeyi şiar ediniyoruz. BİK Analitik, internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlaması kadar önemli bir meseledir. Resmi ilan ve reklamların adil dağıtımının ve mesleki niteliklerin ölçümlenebilmesinin anahtarı bu yazılımdır. BİK Analitik’i değerli kılan tamamen yerli ve millî olmasıdır. Bu belgeleri ve raporları almaktaki amacımız asla birilerini ikna etmek değil, bizimle yol yürüyen paydaşlarımızın rızasını kazanmaktır. TS ISO/IEC 25051 standardı belgesinin, Kurumumuz ve sektörümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİK Analitik yazılımı, daha önce de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmişti. Bu yeni belge, BİK Analitik’in kalitesini ve güvenirliğini uluslararası standartlarda tescillemiş oldu.