Geçen sezon Süper Lig'de ismini duyuran Beşiktaş'ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy'a İngiltere'den talip var. Sports Digitale'nin haberine göre Premier Lig takımı Fulham, Beşiktaş'ın genç oyuncusuna göz dikti. 

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, Avrupa kulüplerinin radarında. Muhteşem bir performans sergileyen genç futbolcu için bu kez İngiltere Premier Lig'den talip çıktı. Sports Digitale'in haberine göre, Fulham ve Beşiktaş yetkilileri temasa geçti. Fulham, Semih Kılıçsoy için Beşiktaş’a 20 milyon euro resmi teklif yapmaya hazırlanıyor. Beşiktaş Kulübü ise bu teklife sıcak bakıyor.

Milli takımla ilk maçına çıktı

18 yaşındaki Semih Kılıçsoy, geride kalan sezonda Beşiktaş formasıyla 35 maça çıktı. Bu maçlarda 12 gol atan ve 3 asist yapan genç santrfor, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kılıçsoy, geçtiğimiz günlerde İtalya karşısında Barış Alper Yılmaz'ın yerine 80'inci dakikada oyuna girerek, A Milli formayla ilk maçına çıktı.

Fulham'ın teklifi

Fulham, Semih Kılıçsoy için Beşiktaş’a 20 milyon euro teklif etmeye hazırlanıyor. Beşiktaş Kulübü ise bu teklife olumlu bakıyor. Eğer transfer gerçekleşirse, Semih Kılıçsoy Premier Lig'de boy gösteren bir diğer Türk futbolcu olacak. Fulham'ın bu hamlesi, genç yeteneğe olan güvenlerini ve onu kadrolarına katma isteğini açıkça ortaya koyuyor.

Beşiktaş teklife sıcak bakıyor

Beşiktaş yönetimi, genç yıldızları Semih Kılıçsoy için gelen 20 milyon euroluk teklife sıcak bakıyor. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda, Beşiktaş hem maddi olarak önemli bir gelir elde edecek hem de altyapısından yetiştirdiği bir oyuncunun Avrupa'nın büyük liglerinden birine transfer olmasının gururunu yaşayacak.

Semih Kılıçsoy kimdir?

Semih Kılıçsoy (d. 15 Ağustos 2005), forvet pozisyonunda oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş forması giymektedir.

Süper Lig'de derbi tarihleri belli oldu! Süper Lig'de derbi tarihleri belli oldu!

Futbola Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy'de başlayan Kılıçsoy, 2016'da Beşiktaş altyapısına katıldı ve U-19 Süper Ligi'nde 64 maçta 42 gol attı. Kılıçsoy, 2023'te profesyonel oldu ve 2023-24 UEFA Konferans Ligi elemelerinde Tirana'ya attığı gol ile Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcusu oldu. Kılıçsoy, 25 Aralık 2023 ile 13 Ocak 2024 arasındaki dört lig maçında beş gol atarak, Türk futbol tarihinde üst üste dört lig maçında gol atan en genç futbolcu oldu. 2023-24 sezonunda attığı 10 gol ile Beşiktaş tarihinde bir sezonda 10 gole ulaşan en genç ikinci oyuncu oldu.

Kılıçsoy, 14 yaş altı, 15 yaş altı, 17 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında Türkiye'yi temsil etti; alt yaş kategorilerinde 29 maça çıktı ve 23 gol attı. Ocak 2024'te Türkiye millî takımına çağrıldı ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna seçildi.

Editör: Engin Keskin