İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve kamusal alanların engelli vatandaşların erişimine uygun hale getirilmesini amaçlayan 'Kırmızı Bayrak' uygulamasına Bayraklı Belediyesi de dahil oldu.

Bu kapsamda, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'ne verilen iki yıldızlı kırmızı bayrak, düzenlenen törenle göndere çekildi. Tören, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin bir parçası olarak düzenlendi.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve meclis üyeleri, Engelliler Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Farkındalık Merkezi’ni ziyaret ederek, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları bizzat deneyimledi. Başkan Önal, “Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılımlarını sağlamak için hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Farkındalık etkinlikleri düzenlendi

Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Osmangazi Konferans Salonu'nda engelli bireyler ve ailelerine yönelik düzenlenen seminerde, engelli bireylerin hakları, karşılaşılan zorluklar, erişilebilirlik, iş gücüne katılım, vergide indirim ve eğitim konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iki yıldızlı kırmızı bayrak, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nde düzenlenen törenle göndere çekildi. Törene Başkan Önal, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

İzmir Bornova'daki yangın büyüyor! Kundaklama mı var? İzmir Bornova'daki yangın büyüyor! Kundaklama mı var?

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Engelliler Farkındalık Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde, tekerlekli sandalye labirenti, karanlık oda ve kabartmalı tablo sergisi gibi uygulamalarla engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar deneyimlendi. Programın ardından katılımcılara farkındalık sertifikası verildi.

"Engelli yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağız"

Başkan Önal, Osmangazi hizmet binasında bulunan Engelliler Merkezi'nin olanaklarını artırarak, çeşitli kurs alanları oluşturacaklarını belirtti. “Engelli kardeşlerimizin her alanda yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik üzerimize düşeni yapacağız. Ziyaret ettiğimiz farkındalık merkezi, engelli bireylerimizin yaşadıkları sorunları daha iyi anlamamızı sağladı. Aynı zamanda toplumsal bilinci ve empatiyi geliştirmemize de yardımcı oldu. Bayraklı Belediyesi olarak engelli yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağız ve tüm engelleri birlikte kaldıracağız” dedi.

Bayraklı Belediyesi, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini vurguladı.

Editör: Sedef Didem Ezme